Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σήμερα το πρωί 28 Φεβρουαρίου, σε ηλικία, 74 ετών.
Ο Αλέξης Κούγιας έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, ενώ το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του, είχε επιδεινωθεί. Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έχοντας πάντα κοντά του τα δύο του παιδιά και την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου.
Υπήρξε ένας έγκριτος ποινικολόγος, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αλλά και μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Από τις αλάνες της γειτονιάς του όταν ήταν μικρός, μέχρι τα έδρανα του δικαστηρίου, ο Αλέξης Κούγιας ήταν πάντα ενεργός και δραστήριος.
Ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο, ως παράγοντας και όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, η επιθυμία του ήταν να φύγει από τη ζωή, είτε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, είτε μέσα στο γήπεδο.
Τελευταία του υπόθεση, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία διακόπηκε, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.
Με πολλούς φίλους, αλλά και ανθρώπους που στράφηκαν εναντίον του, ο Αλέξης Κούγιας, δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητος και σίγουρα ο δικηγορικός κόσμος, από σήμερα, είναι φτωχότερος.


Ηλεκτρονική Εφημερίδα
