Εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης

Σε εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης “επαναστατική αυτοάμυνα”, προέβη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Αττικής, την Παρασκευή 8/10.

Από την επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άντρες 41 και 45 ετών και μία 39χρονη, σύντροφος ενός 46χρονου άντρα, επίσης μέλος την οργάνωσης που καταζητείται. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα, που αφορούν σε τρομοκρατικές πράξεις, παράβαση του Νόμου περί όπλων, κατοχή εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 41χρονος άντρας είχε συλληφθεί το 2010 και αποφυλακίστηκε πέρσι με το νόμο “Παρασκευόπουλου”, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε βαρύτατο κατηγορητήριο για συμμετοχή του στον “επαναστατικό αγώνα”. Ο άντρας την ώρα που οδηγούνταν στον Εισαγγελέα, εξαπέλυσε ύβρεις αλλά και χειρονομίες, προς αστυνομικούς και δημοσιογράφους.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι police_are.jpg

Σημαντικά ήταν και τα ευρήματα μέσα στη γιάφκα, 5 καλάσνικοφ, χειροβομβίδα, εκρηκτικές ύλες, αλεξίσφαιρα, μολότοφ, ποσότητες ναρκωτικών, ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη. Το ένα εκ των 5 καλάσνικοφ εμπλέκεται στις εξής υποθέσεις˸

Ρίψη πυροβολισμών το 2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα.


Ρίψη πυροβολισμών το 2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Ρίψη πυροβολισμών, το 2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.


Ρίψη πυροβολισμών το 2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Ο 46χρονος που αναζητείται, είναι ο άντρας που τραυματίστηκε στο πόδι από όπλο που εκπυρσοκρότησε από το συνεργό του, κατά τη διάρκεια ληστείας σε προποτζίδικο στο Χολαργό, στις 21/10. Από κει ξεκίνησαν και οι έρευνες της Αστυνομίας, που οδήγησαν στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο…Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Leave a Comment