38 τουλάχιστον νεκροί, από χιονοστιβάδα στην Τουρκία

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης, τη στιγμή που πραγματοποιούσαν επιχείρηση σε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, η οποία μία ημέρα πριν, είχε πληγεί από μια πρώτη χιονοστιβάδα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), μέσα στους 33 νεκρούς ήταν πολλοί διασώστες , ενώ υπάρχουν και 53 τραυματίες.

Χθες το βράδυ, χιονοστιβάδα σάρωσε το Μπαχτσεσαράι στην επαρχία Βαν, παρασύροντας ένα μικρό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 15 άνθρωποι. Ο απολογισμός: πέντε νεκροί, 8 τραυματίες και δύο αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Περίπου 300 διασώστες και κάτοικοι της περιοχής έφθασαν στο σημείο του δυστυχήματος για να βρουν τυχόν επιζώντες. Η δεύτερη χιονοστιβάδα εκδηλώθηκε σήμερα γύρω στο μεσημέρι στο ίδιο σημείο, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Επομένως, ο προσωρινός απολογισμός από τις δύο χιονοστιβάδες ανέρχεται σε 38 νεκρούς και 61 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Leave a Comment