Αντί για άστρο… Τσορίθο!

«Η εικόνα του Proxima Centauri, του πλησιέστερου άστρου στον Ήλιο, που βρίσκεται 4,2 έτη φωτός μακριά μας. Τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας… Ένας νέος κόσμος αποκαλύπτεται καθημερινά» ήταν τα λόγια του διάσημου φυσικού και διευθυντή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, Etienne Klein.

Μάλλον αποτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη φάρσα του δημοφιλούς επιστήμονα, στο Twitter. Σε μια προσπάθειά του να κάνει χιούμορ, βγήκε τελικά ζημιωμένος, αφού μεγάλο μέρος των σχεδόν 100.000 ακολούθων του, αντέδρασαν αρνητικά.

Ο ίδιος, επέλεξε να ανεβάσει τη φωτογραφία μιας φέτας τσορίθο, γνωστού ισπανικού αλλαντικού σε μαύρο φόντο, συνοδευόμενη από τα παραπάνω σχόλια, θέλοντας να πείσει το κοινό, πως επρόκειτο για φωτογραφία που τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που όλον αυτόν τον καιρό μας έχει χαρίσει πληθώρα εντυπωσιακών εικόνων και ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του, στις 12 Ιουλίου.

Η πλειοψηφία του κόσμου πίστεψε τη φάρσα του και όταν ο ίδιος την παραδέχτηκε έχοντας μια δόση ειρωνείας κι έπαρσης, τον αποδοκίμασαν. Θέλοντας στη συνέχεια να εξιλεωθεί, ανέβασε μια φωτογραφία του γαλαξία Cartwheel, διευκρινίζοντας πως αυτή τη φορά, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Leave a Comment