Θα χρειαστούμε˸
Για τη ζύμη
200ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Λίγη κανέλα
300γρ αλεύρι (η συνταγή έχει εξολοκλήρου ολικής άλεσης)
Αν θέλουμε να γίνει αρκετά γλυκιά, προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Λίγη άχνη ζάχαρη
Για τη γέμιση
2 μήλα στον τρίφτη
1/2κ.γ.κανέλα
1/4 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
Παρασκευή˸ Σε ένα στρογγυλό ταψάκι απλώνουμε ένα λεπτό φύλλο από τη ζύμη σας και ρίχνουμε τη γέμιση. Έπειτα απλώνουμε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στους 160°. Πασπαλίζουμε αφού κρυώσει λίγο με άχνη ζάχαρη!
Από Τερζίδου Δέσποινα (Διατροφολόγος)