All time classic μηλόπιτα

Θα χρειαστούμε˸

 Για τη ζύμη

200ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

50ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Λίγη κανέλα

300γρ αλεύρι (η συνταγή έχει εξολοκλήρου ολικής άλεσης)

Αν θέλουμε να γίνει αρκετά γλυκιά, προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Λίγη άχνη ζάχαρη


Για τη γέμιση

 2 μήλα στον τρίφτη

1/2κ.γ.κανέλα

 1/4 φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
 

Παρασκευή˸ Σε ένα στρογγυλό ταψάκι απλώνουμε ένα λεπτό φύλλο από τη ζύμη σας και ρίχνουμε τη γέμιση. Έπειτα απλώνουμε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στους 160°. Πασπαλίζουμε αφού κρυώσει λίγο με άχνη ζάχαρη!

Από Τερζίδου Δέσποινα (Διατροφολόγος)


Leave a Comment