175.000 κρούσματα παγκοσμίως, 352 στην Ελλάδα – Τι αλλάζει με σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανεμπορίου

Τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν φτάσει τα 175.000, ενώ οι θάνατοι είναι 6.700.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόρδας, τη χώρα μας επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα κι έτσι συνολικά ανέρχονται στα 352.

Από αυτά τα 51 είναι απροσδιόριστα, οι 65 από τους ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ οι 9 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ο αριθμός αυτός προέκυψε από ελέγχους που έγιναν σε 4.320 δείγματα.

Οι 10 από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν, έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κύριος Τσιόρδας ανακοίνωσε και την αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα της υγείας , αλλά και τα πρόσθετα κονδύλια που θα ληφθούν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε και την τροποποίηση των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της νόσου. Από Τετάρτη 18-03, ξεκινά η διεύρυνση του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ ανοιχτά θα είναι και τις Κυριακές. Κλείνουν επίσης όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, που προϋποθέτουν συναλλαγές με τον κόσμο.

Εξαιρούνται όλα τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, pet shop, καταστήματα οπτικών, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, βενζινάδικα και τράπεζες.

Leave a Comment