Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο “Ενώπιος Ενωπίω”

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως Πρωθυπουργός, έδωσε χθες 14/10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίοδο που συνειδητοποίησε την επιθυμία του να ασχοληθεί με την πολιτική και να συνεχίσει το έργο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όπως είπε ο ίδιος, τα ερεθίσματα του από πολύ μικρή ηλικία αφορούσαν στην ενασχόληση με τα κοινά, αφού μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια πολιτικών. Εκεί κοντά στα φοιτητικά του χρόνια όμως, το ερέθισμα αυτό έγινε βεβαιότητα και στη συνέχεια πράξη. Αρνήθηκε επίσης μια φράση που του καταλόγισαν, ότι στοχεύει στο να γίνει καλύτερος πολιτικός από τον πατέρα του, μιας και όπως πιστεύει, δεν πρέπει να τίθεται στη ζωή ποτέ θέμα σύγκρισης.

Αναφέρθηκε και στα χρόνια της χούντας, αλλά και την εξορία του πατέρα του Κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, όταν αυτός ήταν ακόμη μωρό, παραμονή 15αύγουστου, μέσα σε ένα πλοίο 6 μέτρων. Συνεχίζοντας, μίλησε για τη μητέρα του Μαρίκα, τα θέματα υγείας της, αλλά και τη δική του οικογένεια, αναφερόμενος και στην κρίση που πέρασε στο γάμο του, λέγοντας πως η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση, κατάφεραν να τον σώσουν.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την πολιτική, ισχυριζόμενος πως δεν πρόκειται για ένα μόνιμο επάγγελμα και πως όλοι είναι περαστικοί από τα αξιώματά τους, αρκεί να το συνειδητοποιήσουν και να πράξουν τα μέγιστα. Αναφέρθηκε και στη φράση που είχε ειπωθεί από μέρους του προεκλογικά, πως “Δεν είμαστε όλοι ίσοι”, δικαιολογώντας την και λέγοντας πως είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, αλλά διαφορετικοί απέναντι στις ευκαιρίες που μας δίνονται και το έργο μας.

Μίλησε ακόμη και για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ξεκαθαρίζοντας πως οι διαφορές λύνονται στην κάλπη και ο λαός τελικά είναι ο τελικός κριτής. Απάντησε και για το περιβόητο ζήτημα της γραβάτας, τονίζοντας πως η εικόνα έχει σημασία και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάει στη Βουλή χωρίς να φορέσει γραβάτα.

Τέλος, καταδίκασε τον πόλεμο στη Συρία και υποστήριξε πως η Τουρκία τηρεί αρκετά προκλητική στάση τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας σαφές πως σίγουρα θα δεχτεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από Γιαννέλου Μαρία

Leave a Comment